Az olaszok negyedjére jelölik AmeliótErik Poppe második munkája, a Hawaii, Oslo a norvég Oscar-jelölt. A film egy sor összekapcsolódó epizódból áll, melyek mind Oslóban játszódnak, az év legmelegebb napján. Poppe művét nagy lelkesedés fogadta a Norvég Nemzetközi Filmfesztiválon történt bemutatkozása alkalmával, és a mozikban is bizonyított, hazai nézőszám-rekordot döntött: már az első héten 1,2 millió norvég koronát (180 ezer dollárt) hozott a kasszába.  

A svédek választása As in Heaven (Akár a Mennyben) című filmjükre esett, melyet Kay Pollak írt és rendezett. A romantikus dráma egy világhírű karmesterről szól, aki egy érzelmi trauma után visszatér gyerekkora színhelyére. A svéd mozikban a film első négy hete alatt több mint 3 millió dollárt kaszált.

Mexikóból a Voces Inocentes (Ártatlan hangok) érkezett a listára, ezt Luis Mandoki rendezte. A film egy fiú felnőtté válásáról szól a háborúpusztította El Salvadorban, a 80-as években. A film Mandoki visszatérése a spanyolnyelvű filmes életbe 17 évnyi hollywoodi munkálkodás után. A rendező híres sztárszínészekkel olyan filmeket készített, mint az Angyali szemek vagy az Üzenet a palackban. Az Ártatlan hangok-at egyébként a Twentieth Century Fox forgalmazza majd Mexikóban, és ígéretük szerint januárban nagyot fog robbani a mozikban.

Az Akadémia január 5-én jelenti be az 5 külföldi Oscar-jelöltet, a díjnyertes pedig február 27-én veheti majd át a híres szobrocskát.