Huszadik alkalommal rendezik meg a Képköznapok filmes tábort, ahol az egy hetes forgatás után az elkészült munkákat szakmai zsűri értékeli. Március 31-ig várják a jelentkezést az alkotótáborra, és térítésmentesen részt lehet venni a táborig tartó 5 alkalomból álló forgatókönyvfejlesztő workshopon is. A fejlesztést Kölcsey Levente, a Zabigyerek és a Szünet című rövidfilmek író-rendezője tartja.

A dunaszekcsőn készített filmeknek műfaji és tematikai megkötése nincs. A film forgatására és utómunkájára idén 7 nap áll rendelkezésre, amik szabadon felhasználhatóak. Az elkészült munkákat a tábor zárónapján mutatják be, a filmeket szakmai zsűri értékeli.

A 20. tábor alkalmából néhány nappal meghosszabbítják a program idejét, a forgatások mellett filmvetítések, fotó és plakátkiállítást, szakmai beszélgetéseket és egyéb programokat is szerveznek. Augusztus 4-5 között a Képköznapok elmúlt 20 évét ünnepli, az alkotótábor augusztus 6. és 13. között zajlik majd. 

Jelentkezni ezen az oldalon lehet a Képköznapokon leforgatásra tervezett film szinopsziságval. Korhatárra és szakmai előképzettségre vonatkozó megkötés nincs.

Forrás: Képköznapok