A szereplők között van csomagszállítóként dolgozó fiatal, aki szabadidejében a hálószobájában dalokat ír, egy csillogásra és hírnévre vágyó tini, aki a conteók és előítéletek világában keresi a maga igazságát, a kis dunántúli faluból francia elit egyetemre készülő fiú, aki az egész családját megtanította az elfogadásra, egy lány, aki a Fidelitasba való belépéssel találta meg azokat, akik igazán megértik, egy huszonéves kutyakiképző, akit a transzgenerációs kérdések foglalkoztatnak, egy sikeres startupper, aki az összes idejét vállalkozásának szenteli, és egy balett táncosból lett villanyszerelő, akit az áramkörök jobban izgatnak mint a rivaldafény.

A sorozat két rendezője Balogh Rita és Akar Péter dokumentumfilmesek, egy éven át tartó kutatómunka során, több, mint 50 fiatallal folytattak hosszabb beszélgetést, hogy kiválasszák azt a 7 szereplőt, akinek történetén keresztül betekintést adnak abba, hogy gondolkodnak a ‘mai fiatalok’.

Bizonyos kérdésekhez alapvetően állnak teljesen másként ezek a fiatalok, akik szinte kizárólag a 2000-es években élték az életüket. Ilyen például a “lehetőség”, ami számukra egy adottság, aminek így aztán nem örülnek különösebben, mert természetesnek veszik. Ezzel a boomerek számára gyakran felháborító attitűddel együtt ugyanakkor megjelenik egy új problémakör: ,,Nem az a kérdés, hogy mit tudok, hanem, hogy mit akarok csinálni.’ - fogalmazza meg pontosan az egyik szereplőnk, Benjámin. Ha belegondolunk, ez egy sokkal összetettebb kérdés, mert ehhez nem a világot, hanem magunkat kell jól ismernünk" - meséli Balogh Rita.

A dokumentumfilmesek ötletét a Compact TV karolta fel. A tartalomgyártó már több online felületre készített sikeres, fiataloknak szóló tartalmakat, hiszen fontosnak tartják, hogy megismerjenek és bemutassanak egy olyan generációt, amelyről sok a feltételezés, de nagyon kevés a valós információ.

A sorozat epizódjai 24.hu csatornáján jelennek meg csütörtökönként.

Forrás: Compact TV