A verseny kiírása:   
 
Helyszíne: Szekszárd
Időpontja: 2006. március 25-26.
Téma: Garay János és „Az  obsitos”(Háry János)
Feladat: Rövidfilm készítése 24 óra alatt
A film hossza: 3 perc
A film műfaja: kötetlen

Jelentkezési határidő:  2006. március 25. 11 óra

Nevezési díj nincs!

Jelentkezés módja:  
Tel./Fax: 06-74-311-748
Mobil: 30-414-6614, 20-966-8699
E-mail: digi24@vipmail.hu
Levélcím: „Digi 24” 7102 Szekszárd, Pf. 537. 
Verseny helyszínén: Szekszárd, Garay. tér
A film leadása:   Az elkészült filmet, DVD-n, 2 példányban, a kitöltött adatlappal együtt legkésőbb 2006. március 26-án, délelőtt 11 óráig kell leadni.

A verseny díjazása:  

I. helyezett díja 1 millió Ft (bruttó)

(A zsűri az eredeti kiírásban szereplő, első helyezettnek járó, 1 millió forintos díjazás összegét a verseny helyezettjei között az általa kialakított arányban feloszthatja.)

Egyéb díjazás, külön díjak.

A verseny leírása: 

A verseny nevezésének lezárása, a nevezési lapok leadása a start időpontjában történik (2006. március 25. 11 óra). Ekkor kapják meg a versenyzők a kötelezően megjelenítendő helyszínek leírását. (Összesen 5 db) A játékosok által választott stílusban (forgatókönyv alapján) a kötelező elemek beépítésével elkészítik a filmet.

Zsűrizés, eredményhirdetés: 2006. március 26. (Vasárnap)

Az előzsűrizés során a zsűri előzetesen 10 db filmet választ ki a döntőbe.
A döntőbe jutott filmek, műsor keretében közönség előtt kerülnek vetítésre. 
Az eredményhirdetésen az összes elkészített film bemutatásra kerül!

Figyelem, fontos!

A játékban résztvevőknek kell gondoskodni a forgatást végző stábról, a forgatáshoz szükséges technikai eszközökről, beleértve a rögzítéshez szükséges hordozót is. Ugyancsak a versenyzőnek kell gondoskodni utómunkálatokhoz (montírozás, hangalámondás, feliratozás, stb.) szükséges személyi és technikai feltételekről. Szekszárdon és környékén található utómunkálati lehetőségekről a jelentkezés elfogadásakor listát küldünk. A kedvezményesen igénybe vehető stúdiókkal a játékosok egyeztetnek, és azt saját költségen vehetik igénybe.

A fesztiválnak az alkotók részére nem áll módjában vetítési illetve bérleti díjat fizetni az elkészült és bemutatásra kerülő filmekért! A fesztivál szervezői fenntartják a jogot, hogy nem kereskedelmi célokra, bemutatókon illetve reklámanyagként propaganda célokra felhasználja az elkészült és bemutatott filmeket (fesztivál eseményeit népszerűsítő bemutatókon, televíziós műsorokban).

Művészeti igazgató:  Prof. Karl Bardosh, A New York University Film és Televíziós tanszékének professzora

A zsűri: Makk Károly filmrendező, Kardos Sándor operatőr, Krigler Gábor forgatókönyvíró, Lovas Balázs forgatókönyvíró, Gál Péter (HBO)
   
Fesztivál igazgató: Kindl Gábor ( kindlg@t-online.hu)
www.digi24.hu, www.szekszard.hu