A Kívülállók (Outsiders) rövidfilm-sorozata a Magyarországon élő Tyagi Pallava írja és rendezi. A filmet bevándorlók és kívülállók élményei, a magyar társadalom szeletei, a helyiek és a kívülállók között lévő hasonlóságok és különbözőségek, és a kulturális normákból és a nyelvből adódó vicces félreértések inspirálták.

A projekt alacsony költségvetésből készül, egyelőre a pilot epizódnál tartanak. Négy rövid történetet jelenítenek meg 10-10 percben, melyek egyben a 45 perces pilot epizódot fogják kitenni. A Biciklitolvaj című rászben egy bevándorló gyerek biciklije zavarni kezd néhány középkorú nőt, a Cinders-ben egy bevándorló és egy helyi nő megpróbál túllépni a saját múltján, ezért úgy döntenek, hogy egy rituálé során megszabadulnak emlékeiktől. A Salgótarján című epizódban egy indiai férfi a barátnője segítségével egy másik városba megy beoltatni magát, a Randevúban pedig két multikulturális hátterű pár (magyar és angol, nigériai és magyar) találkozik egy kocsmában, egy ház pedig leég.

A kisfilmek írója-rendezője Tyagi Pallava, az operatőr Győri Márk, a gyártásvezető Boros Panna, a jelmeztervező Mario Coss, a díszletért Füredi Szonja felel, a rendező munkatársa pedig Hevér Tamás. A sorozatban Halmos Fatime, Ubrankovics Júlia, Wrochna Fanni, Johnny Palmer, Rebecka Johnston, Réti Barnabás, Murányi Panka, Afzal Hussain, Mario Coss, Nuruzzaman Khan, Bakonyi Alexa, Héresz Attila és Jhinuk Alvares fog szerepelni.

Tyagi Pallava Új-Delhiben született, de olajipari mérnök édesapja munkája miatt a család sokat költözött Indiában. 14 éves korától Londonban tanult, majd Glasgowba költözött, évek óta pedig Budapesten él. 2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező mesterképzésén.

Címlapkép: Worchna Fanni és Afzal Hussain