A 2015/2016-os tanév II. félévében ingyenes vetítéseket terveznek a Saul fiából, amiket az iskolai tanórákba is bele lehet majd illeszteni. Április végéig tartott 30 vetítést, a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. Nemes Jeles László több korábbi interjúban is kifejtette, milyen fontosnak tartja, hogy filmje a fiatalabb közönséghez is eljusson, most az Oscar jelölt alkotás egyik producere, Sipos Gábor erősítette meg, hogy a tervezett vetítésekkel az alkotók egyik fontos törekvése valósul meg.

Az Uránia a film alkotóival és forgalmazójával együttműködve 15000 példányban ad közre egy kiadványt, amely a látottak értelmezéséhez nyújt hátteret a középiskolások számára és szempontokat ad Saul karakterének etika és osztályfőnöki órákon való elemzésére. Az első vetítés csütörtök délután lesz a budapesti Szent Margit Gimnázium több, mint 400 diákja és tanára számára.

A Saul fia az utóbbi évek legsikeresebb magyar filmje, 143.000 nézőnél tart és 47 hazai moziban vetítik. Májusban a cannes-i filmfesztivál zsűrijének nagydíját, január végén Golden Globe-díjat, és majdnem 30 év után  újra magyar Oscar-díj jelölést kapott . A díjátadóra február 28-án kerül sor Los Angelesben, amin nagy esélyesként vesz részt Nemes Jeles filmje.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta: a vetítéssorozatot a kormány több mint 10 millió forinttal támogatja. 

(Forrás: MTI)