A rendezvény, amely az európai piac nyújtotta dokumentumfilmes lehetőségekre összpontosít, kétnapos nemzetközi szemináriumot és workshopot foglal magában.

A Nemzetközi Dokumentumfilmek Készítése egy kétnapos program olyan dokumentumfilmes szakemberek számára, akik információra – és felkészültségre – szeretnének szert tenni a nemzetközi koprodukció és finanszírozás területén.

Az első napi szemináriumon az európai dokumentumfilm-ipar vezető szakemberei a nemzetközi dokumentumfilmek terén szerzett tudásukat adják át a résztvevőknek. A második napi workshop keretében a kiválasztott dokumentumfilmes projektek kielemzésére és fejlesztésére kerül majd sor.

Projektek leadási határideje: 2015. február 25., 12.00
Projekt nélkül jelentkezőknek 2015. március 4-ig lehet regisztrálni.

A szeminárium és a workshop nyelve angol, a nyílt szemináriumon tolmácsolást biztosítanak a szervezők. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részletes program:

2015. március 9. – Szeminárium
A szeminárium a dokumentumfilmes koprodukciók számára kínálkozó európai lehetőségeket, az európai dokumentumfilm-piacot, illetve neves televíziós műsorszórók szemléletét mutatja be a független producerekkel létrejött koprodukciók terén.

A program témái:

- közeledés a nemzetközi dokumentumfilm-piacokhoz

- hogyan jussunk nemzetközi finanszírozáshoz jövőbeli dokumentumfilmes projektünkkel,
dokumentumfilmes produkciók formálása

- esettanulmány a nemzetközi piacra szánt dokumentumfilmek gyártásáról,
műsorszórókkal való együttműködés

- hogyan adnak megbízást a műsorszórók és hogyan dolgoznak dokumentumfilmes projektekkel.


2015. március 10. – Workshop
A workshop 6 kiválasztott dokumentumfilmes projekt előkészítésével foglalkozik. Az eseményen az egyes projektek gyártó/rendezői csapata vehet részt.

A kiválasztott csapatok egy egész napon keresztül élvezhetik az oktatók visszajelzéseit, tanácsadását, illetve a projektjük számára elképzelhető piaci lehetőségek feltérképezését. A workshop rendhagyó lehetőség a résztvevők számára, hogy konzultációt folytassanak olyan neves nemzetközi oktatókkal, mint:

- Paul Pauwels, az EDN igazgatója
- Edda Baumann von Broen (Németország – rendező/producer)
- A harmadik oktató személye egyeztetés alatt áll.


A jelentkezéseket a magyarországi Kreatív Európa Irodába várják.

A projekttel jelentkezőknek kétoldalas angol nyelvű projektleírást kell leadniuk, február 25-én 12.00-ig.

A projekttel jelentkezők prezentációinak a következő elemeket kell tartalmazniuk:

- szinopszis és forgatókönyv
- becsült költségvetés és költségvetési terv
- gyártási terv és az elkészítési idő becsült hossza
- a bevont partnerek – rendező, producer, cég – rövid bemutatása, vagy önéletrajza.

A workshopra készített prezentációkat a media@kreativeuropa.hu email címre kell elküldeni (2015.03.10.), pdf formátumban.

Képi anyaggal ellátott jelentkezések a kiválasztáskor előnyben részesülnek; lehet ez referenciamunka, vagy a nevezett projekt előzetese is. A képi anyagot a jelentkezéssel együtt elektronikusan, Vimeo, YouTube, vagy hasonló oldalak linkjének csatolásával lehet beadni.

Az eseményre az ezen a linken található jelentkezési lapot kitöltve és a media@kreativeuropa.hu email címre elküldve lehet regisztrálni.

További információ az EDN oldalán: www.edn.dk