A fesztivált, idén először, a Visegrádi Alap is támogatja, a Jamesonnal pedig exkluzív szponzori szerződést írt alá a CineFest: hasonló mértékben csak a dublini fesztivált támogatja a legendás ír cég.

A szervezők ismét nagy dobásra készülnek szeptemberben a  borsodi megyeszékhelyen: a feszt nagyjátékfilmes versenyprogramja az ígéretek szerint a tavalyinál is erősebb lesz (csak emlékeztetőül: 2009-ben itt debütált Magyarországon Duncan Jones Holdja, a legsikeresebb bolgár film, a Zift, vagy a román Sporthorgászat is), a több mint 500 benevezett film közül pedig a legjobb animációs, dokumentum- és kisjátékfilmeket vetítik szeptember 10. és 19. között a Művészetek Házában.

Ami a szakmai programokat illeti, Oscar-díjas animációs filmesek tartanak mesterkurzust, lesz Korda-konferencia (az itthon méltatlanul legkevésbé ismert fivérre, Zoltánra fókuszálva - a tervek szerint itt lesz fia, David Korda, és biográfusa, Charles Drazin is), ezenkívül láthatunk majd Korda-némafilmeket, kiállítást - eddig soha nem látott fotókkal - a kolozsvári filmgyártásról, és természetesen koncertek, filmes bulik is lesznek az avasi retró-tévétoronyban.