A többségi magyar pályázatot érintő döntés:

- Hules Endre: A halálba táncoltatott lány (Magyar-szlovén koprodukció) 160.000 € támogatást nyert. A gyártó a Cinema-Film Kft., a film producere Garami Gábor.


Forgalmazási támogatások:

Az érvényes pályázatok száma negyven volt, Magyarországról kettő pályázat érkezett. Az Igazgató Tanács harminchat pályázatot támogatott összesen 212.250 € összeggel.

A magyar részvételű pályázatot érintő döntések:

- Stefan Arsenejevic: Love and Other Crimes című filmje 6.200 € támogatást nyert. A magyar forgalmazó a Mozinet Kft.

- Aida Begic: Snow című filmje 5.500 € támogatást nyert.A magyar forgalmazó a Mozinet Kft.

- Az Igazgató Tanács Gauder Áron Nyócker című animációs filmjének romániai forgalmazását 5000 €-val támogatta. A film forgalmazója a Chicago Tours.


Digitalizálási támogatások:

A program keretében az Igazgató Tanács tizennégy, az EURIMAGES-tól korábban gyártási támogatásban részesült  koprodukció digitális master kópiájának előállítását támogatta összesen 201.836 € keretösszeggel. A digitalizálási támogatási programra magyar pályázat nem érkezett. A támogatás a számlával igazolt költségek maximum 80%-ig, de filmenként
legfeljebb 30.000 €-ig terjedhet.

Az EURIMAGES bővítéséről

A filmalaphoz az Európa Tanács negyvenhét tagállamából harmincnégy – legutóbb, 2009-ben Albánia - csatlakozott. A bővítés következő állomása a tervek szerint Oroszország lesz, amely várhatóan 2011 januárjától válik a szervezet tagjává. Ezt követően újabb országok (Grúzia, Örményország és Ukrajna) csatlakozhatnak az EURIMAGES-hoz. A magyar pályázatok
szempontjából az új tagországok egyrészt új kooperációs lehetőségeket, másrészt a pályázatok erősen növekvő száma miatt kiélezettebb versenyt jelentenek.

Az Igazgató Tanács következő ülésének időpontja: 2010. június 13-17. Helyszíne: Hamburg.