A film története:

Fergus (Mark Womack – Murphy törvénye) és Frankie (John Bishop – Skins) elválaszthatatlan jóbarátok az iskola első napjától fogva. Mindketten a katonai pályát választják, de egy nap Fergus kilép a seregből és egy privát biztonsági cégnél vállal állást Bagdadban. Évekkel később váratlanul érkezik a hír: Frankie egy halálos támadás áldozata lett a világ legveszélyesebb útján, a Halál sugárúton (Route Irish), ami a bagdadi repteret és a város biztonságos zónáját (Green Zone) köti össze. Fergus nem hiszi el a hivatalos magyarázatot, ezért Frankie özvegyével, Rachel – lel (Andrea Lowe - Tudorok) Irakban próbálják meg kideríteni, mi lehetett Frankie halálának valódi oka.  A nyomozás fordulatai a nézőt egy izgalmas kirakós játék részesévé teszik, amely során bepillantást nyerhetünk a világpolitika hatásmechanizmusába is.

Ken Loach, a társadalmi – szociális problémákra mindig érzékeny rendező ezúttal a háborús hadszíntér felé fordul, ahol egy férfias politikai thrillerben mutatja be a háború során elkövetett bűnöket. Ebben segítségére van állandó forgatókönyvírója, a Cannes – ban díjazott Paul Laverty (Édes kamaszkor) és az Oscar – díjas operatőr, Chris Menges (A misszió, A felolvasó).

 

A kérdés:

Minek készült Ken Loach?

a. ügyvédnek tanult
b. orvosnak tanult
c. szociológusnak tanult

A helyes válasz betűjelét tartalmazó leveleket az info@forum.filmhu címre várjuk 2011. július 28. éjfélig, a nyerteseket 2011. július 29-én értesítjük.