AZ NC-17 besorolás az MPAA ötszintes ifjuságvédelmi kategóriarendszeréből a legerősebb - azt jelenti, hogy tizenhétéves kor alatt egyáltalán nem tekinthető meg a film. Ebben az évben eddig - John Waters alkotásán kívül - két film kapta meg a legerősebb besorolást: a brit David Mackenzie Young Adam című műve (Sony Pictures Classics), valamint Bernardo Bertolucci szexben gazdag Dreamers-e (Fox Searchlight). A brit rendező munkája e eddig 310.000 dollárt hozott a konyhára, míg Bertolucci filmje 2.5 millió dollárt kaszált a pénztáraknál.

John Waters korai underground filmjeiben az Ízléstelenséget emelte a művészi alkotás legfontosabb szervezőelemévé (Rózsaszín flamingók, Poliészter), később viszont egyre jobban betagozódott a hollywood-i mainstream-be, de stílusjegyeit végig megtartotta (Kuki, Titkos gyilkos mama, Cecile B. Demented).

A Dirty Shame-ben Tracey Ullmann-on kívül szerepel Selma Blair, Johnny Knoxville, valamint a táncdalénekesként híressé vált Chris Isaak is. A filmet a New Line Cinema art filmekre szakosodott tagozata, a Fine Line Features gyártotta.