1986-os, eredeti verzió óta többször felújított Metroid változatai összesen 10-12 millió példányban keltek el szerte a világon. A játékok az űrkutatás feszültséggel és izgalmakkal teli élményét kínálják a játékosoknak.

"Szerencsére komoly mennyiségű anyagból válogathatunk a filmhez, a játék kiadásainak nagy száma miatt” – mondta el Woo. A játékhoz hasonlóan a film központi figurája is a szexi főhősnő Samus Aran lesz, aki az alattomos parazita Metrodiok és irányító központjuk a Mother Brain ellen harcol.

Ez már a második kísérlet, hogy Samus történetét filmre vigyék. Warren Zide és Craig Perry már egyszer megszerezték a jogokat 2003 januárjáig, de mivel hagyták lejárni az opciót, másodjára a Tiger Hill vitte el. A Nintendo közben május 11-én piacra dobja a Metroid-sorozat nyolcadik darabját Metroid Prime 2 címen.

A Tiger Hill három teljesen új játék fejlesztésével foglalkozik jelenleg, melyek közül az első 2005-ben kerül a boltokba. Woo rendezi a játékok mozgóképes részeit, szintén ő felügyeli a történetvezetést, a hangalámondásokat, és a figuraterveket is.

"John kapcsolataival a legnagyobb hollywoodi sztárok hangjait tudjuk behozni a játékokba, melyek egyébként régebbi JohnWoo filmeken alapulnak” mondta el Foxhoven, majd hozzátette „már eddig is sok játék vette kölcsön John filmjeinek egyes motívumait, egy természetes dolog tehát, hogy mostanra maga a rendező is a játékok felé fordul.”