Elsők között kap filmfesztivált a mesterséges intelligencia Budapesten – írj a 24.hu. Neves zsűritagok várják a nevezéseket: az Oscar-díjas Deák Kristóf, az animációs rendező Glaser Katalin, Bakk Ágnes, a MOME Interakció és Immerzió Hub vezetője és vezető kutatója, Pártfalusi Attila, a MOME Media Design BA szakvezetője és a Prompters Hungary, a magyar AI képalkotó közösség alapítói.

 

 

 

Egy éve még néztük a kicsavarodott hatujjú emberek torz állóképét, mostanra olyan filmecskékbe botlunk az Instagramon, amelyekről nehéz eldönteni, hogy forgatták vagy AI segítségével készültek. 20 éve foglalkozom reklámokkal és filmekkel. Több mint 300 reklámmal, egy játékfilmmel, csomó kisfilmmel és tévéműsorral a hátam mögött azonnal éreztem, hogy a mesterséges intelligencia fenekestől felforgatja a szakmát. Magyarország mindig is úttörő volt a filmiparban. Ezért is tartottam fontosnak, hogy az elsők között hozzunk létre egy filmfesztivált AI rövidfilmeknek – írja Sallai Ervin, a nemzetközi The AI Film Festival alapítója.

A nevezési időszak január 28-ig tart, és már eddig is a világ minden részéről érkeztek filmek, Ausztráliától Svédországon át Kanadáig profi és amatőr alkotók küldik a műveiket, a magyar alkotók mellett.

Forrás: 24.hu