Magyar idő szerint hétfő hajnalban tartották a Golden Globe-gálát a hollywoodi Beverly Hilton Hotelben. A díjátadó idén a Barbie és az Oppenheimer összecsapásáról szólt: a legtöbb, kilenc jelölést Greta Gerwig filmje kapta, amelyet nyolc jelöléssel szorosan követett a Christopher Nolan rendezte Oppenheimer

Kilenc jelöléséből mindössze kettőt váltott díjra a Barbie, a legjobb eredeti dalnak adott elismerést (Billie Eilish és Finneas – What Was I Made For?) és a legnagyobb kasszasiker díját (új kategória) nyerte.

A legjobb film díját az Oppenheimer (dráma) és a Szegény párák (musical/vígjáték) kapta, az utóbbi filmben nyújtott alakításáért Emma Stone a legjobb színésznő díját kapta a musical/vígjáték kategóriában. Lily Gladstone nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a Megfojtott virágok című drámában nyújtott alakításáért, ezzel történelmet írt, hiszen ő az első őslakos színésznő, aki hazavihette a díjat. Gladstone köszönőbeszédében feketeláb nyelven beszélt.


Christopher Nolan (Oppenheimer) lett a legjobb rendező, ebben a kategóriában Bradley Coopert (Maestro), Greta Gerwiget (Barbie), Jorgosz Lanthimoszt (Szegény párák), Martin Scorsese-t (Megfojtott virágok) és Celine Songot (Előző életek) nyomta le.

Az Oppenheimer színészei közül Cilian Murphy és Robert Downey Jr. is elhozta a díjat, sőt, a zenét jegyző Ludwing Göransson is nyert.

Két szobrot is elvitt a Cannes-ban díjazott Egy zuhanás anatómiája (Justine Triet rendezése): a legjobb forgatókönyv és a legjobb nem angol nyelvű film kategóriájában.

 
A legjobb férfi szereplő díjában Paul Giamatti részesült Alexander Payne The Holdovers (Téli szünet) című filmjéért (musical/vígjáték), ugyanitt játszotta el a bús tekintetű konyhavezetőt Da’Vine Joy Randolph, ő is szobrott kapott legjobb mellékszereplőként.
 
Mijazaki félig önéletrajzi ihletésű fantasy-animációját, A fiú és a szürke gémet szintén díjazták. 
 
A legjobb sorozat (dráma) az Utódlás, a Balhé (limited series, anthology/TV movie) és A mackó (musical/vígjáték) lett, a legjobb színésznő az Utódlás Shivjének megformálásáért Sarah Snook, de a sorozatból még Kieran Culkin és Matthew Macfadyen színész is szobrot kapott.
 
A mackó Ayo Edebirije és persze Jeremy Allen White a kategória legjobb színésznőjének és színészének kiosztott elismerését, Ricky Gervais pedig a stand-up kategória legjobb alakításáért járó díját vitte el. A korona című sorozatban Diana hercegnét eljátszó Elizabeth Debicki a legjobb tévés mellékszereplő lett, Steven Yeun és Ali Wong pedig a Balhéért nyert.  
 
A díjak teljes listája itt elérhető.