Az Eltörölni Frankot 1983-ban játszódik. Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni. Fabricius Gábor bemutatkozó nagyjátékfilmjét fekete-fehér szerzői verzióban ismerheti meg a világ a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, ennek megfelelően az egyébként színesben készült film kedvcsinálója is nyers, fekete-fehér képekkel idézi meg a korszellemet.

Az előzetesben megismerjük Frankot (Fuchs Benjámin), akire balhés fellépései és szókimondó szövegei miatt szállnak rá a szocialista hatóságok. Fenyegetik, bántalmazzák és megpróbálják letéríteni az útról, hogy tehetségével "félrevezesse a fiatalokat", de hiába, a srác nem hajlandó befogni a száját. Barátnője hamis útleveleket akar szerezni, hogy disszidálhassanak, ám közben Frank a zártosztályon találja magát. Kiderül az is, hogy a lázadást nem lehet könnyen kiölni a politikai okokból bezárt fiúból. 

A főszereplőt alakító underground zenész, a Filo művésznéven ismert Fuchs Benjámin mellett Blénesi Kincső, Waskovics Andrea, Bánsági Ildikó, Székely B. Miklós, Frenák Pál, továbbá Pajor Tamás, Peer Krisztián és Ladányi Andrea is szerepel a filmben, valamint utolsó filmszerepében látható az idén márciusban elhunyt Lénárt „Papi” István.

Fabricius Gábor filmje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, szeptember 5-én, a Critics' Week szekcióban lesz elsőként látható. A magyar mozikban, a Mozinet forgalmazásában, október 7-én, színesben debütál az Eltörölni Frankot. A fekete-fehér, szerzői verziót itthon az art mozik vetítik majd.