A történet középpontjában egy veszélyes, ám érzékeny és szerethető fiatalember, Kovács Zsolt áll. A férfi mindenkiben jó benyomást kelt, hamar kiderül azonban, hogy korántsem az, akinek első látásra tűnik. Zsolt éjszakánként irodákat takarít, és egyik perverziója, hogy igyekszik mindent megtudni láthatatlan főnökeiről, akik sok érdekességet hagynak maguk után munkahelyükön. Hősünk ugyanakkor a manipuláció mestere, aki már-már művészi módon váltogatja személyiségeit, ám nem teljesen ártalmatlanul: áldozatai egytől egyig kiábrándult nők, akiket előbb elcsábít, majd módszeresen kifoszt. Amikor egy pszichiátriai rendelőben kezd el dolgozni, megismerkedik a harmincas éveiben járó táncosnővel. Hanna labilis személyiség, ráadásul egy milliomos lánya, tehát  tökéletes alany Zsolt számára - ám a szerelem ezúttal keresztülhúzza a férfi számításait.

A nők harcos megmentője?
A Csak szex forgatásán
A Kaméleon-t a Csak szex és más semmihez-hez hasonlóan a Megafilm gyártja. Jelenleg a film előkészületeinek előkészületei folynak – számolt be a filmhu-nak a producer, Kálomista Gábor. Még a forgatókönyv sem teljesen végleges - amit Goda Krisztina Divinyi Rékával közösen készít -, ezen kívül is számtalan kérdés vár még eldöntésre, ám annyit Kálomista elárult, hogy a produkció költségvetése 350-400 millió forintra tehető, amelyet főként hazai forrásokból kívánnak előteremteni, bár a koprodukciós lehetőségek elől sem zárkóznak el – például a rövidesen kezdődő Cannes-i Filmfesztiválon is tárgyalnak potenciális partnerekkel. A forgatás Kálomista reményei szerint novemberben kezdődhet el. 

Goda Krisztina a filmhu-nak elmondta, a Csak szex... után sokan a nők harcos megmentőjeként tekintettek rá, aminek eredményeképp temérdek olyan emailt kapott, amelyben szélhámos férfiak áldozatául esett nők mesélték el történetüket. Bár egyik sztori sem köszön vissza konkrétan a Kaméleon-ban, a levél-áradat mégis komolyan inspirálta őt és Divinyi Rékát, hogy forgatókönyvet írjanak egy kényszeres hazudozóról. Goda hozzátette, ahogy a könyv, úgy a karakterek sem tekinthetőek véglegesnek, így a színészeket illetően sincsenek egyelőre konkrét elképzelései, ám a forgatás vészesen közelgő időpontja miatt rövidesen előválogatást fognak tartani.

Romkom, történelmi melodráma után ezúttal thriller
A SzaSze forgatásán
S vajon megkönnyíti-e a helyzetet, hogy az elmúlt évek két legnézettebb játékfilmét készítette? „Külföldön garanciát jelentene a produkció támogatására, hogy az állami pénzből készült filmjeim visszahozták a beléjük fektetett adóforintokat. Nálunk még nem ez a szemlélet uralkodik, ám lassan, de biztosan ez is megváltozik.” - fejezte ki reményét a rendező.

Goda a Kaméleonon kívül két játékfilmtervvel is foglalkozik, amelyek az MMK rendkívüli filmtervfejlesztési pályázatán támogatásban részesültek. A Cor Leonis Films Kft 3 millió forintot kapott a Goda Krisztina rendezésében Szekér András forgatókönyvéből készülő Emerson és Tsa című projekt fejlesztésére, az újonnan alakult filmműhely, a Budapest Film Produkciós Kft szintén 3 millió forintot kapott Goda Krisztina Gyémánt című forgatókönyvének fejlesztésére.

Goda Krisztát – köszönhetően két előző filmje sikerének – amerikai produkciós cégek is megkeresték, velük a jövő héten kezdődő Cannes-i Filmfesztiválon tárgyal a folytatásról.