A Contemporary Animation Horizons (C:A:H) egy többfordulós nemzetközi workshop és animációs filmtábor, amely Cipruson és Magyarországon valósul meg több kísérő eseménnyel együtt egész évben. Ez a tehetséggondozó kezdeményezés 2. kiadása. A gyakorlati műhelymunkákat egy sor a szélesebb közönség számára is nyitott rendezvény (vetítések, mesterkurzusok, fórumok és kiállítások) egész sora kíséri Cipruson és Magyarországon, amelyek célja, hogy rávilágítsanak a kísérleti animációs filmben rejlő lehetőségekre.

A workshopot május 14-17-én Magyarországon, majd augusztus 6-9-én Cipruson valósítják meg a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima fesztivál szervezői.

 

Karcold a vásznat analógban!

A 2024-es nemzetközi animációs műhely során egy rendkívüli filmkészítési technikára, a filmkarcolásra vagy más néven direkt animációra fókuszálnak. Idén Steven Woloshen, kortárs kanadai filmalkotó lesz a szakmai mentor, a C:A:H 2024 magyarországi és ciprusi filmes táboraiban. Woloshen megközelítése közismert és elismert a kísérleti filmkészítésben.

Steven Woloshen az 1970-es évek végétől kezdve készít karcolt animációs filmeket,amelyekben a vizualitás mellett kulcsfontosságú szerep jut a zenének, kifejezetten a jazz-nek. Előadásában megismerhetjük animációfilmes tevékenységét, a képi és zenei inspirációit és a technikai kísérleteit – az előadást követő vetítésre pedig kifejezetten azokból a filmjeiből válogatott, amelyek az animációs filmkészítés egyszerűségét hirdetik: hogyan lehet egyedül, bármilyen körülmények között, kevés eszközzel és kamera nélkül analóg filmeket készíteni.

A kanadai alkotó Scratch, Crackle and POP címen tart mesterkurzust a BABtérben április 16-án, 18:00 kezdettel. A program ingyenes.

Bővebb információ az esemény Facebook oldalán.