A Contemporary Animation Horizons a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál közös, hosszútávú animációs műhelye és programja. 2023-ban a Primanima fesztivál fiatal tehetségeket gondozó nemzetközi Jumpstart programjába ciprusi és magyar résztvevő fiatal alkotókat invitál ezúttal a budaörsi Primanimán túl a salamioui Animafest Cyprus-ra is. 

A program nem csupán a műhelyeket, hanem más kollázsfilmeknek dedikált eseményeket is kínál a jelentkezők és az érdeklődők számára. Immár a második szakmai esemény kerül megrendezésre a nicosiai alkalom után a budaörsi BABtérben.

Reisenbüchler Sándor: Békéltető expedíció a Mars bolygóra

Május 19. péntek este 7 órától így újra az animációs kollázsfilmek kerülnek a középpontba. Patrovits Tamás a program magyarországi tutora rövid kötetlen beszélgetést tart a jövőbeni szakmai műhelyekről, majd sötétbe borítjuk a BABtér nagytermét és közösen merülünk el a moziban kortárs és klasszikus alkotók kollázs technikával készült válogatott műveivel.

FILMPROGRAM
Orosz István, Keresztes Dóra: Arcok
Reisenbüchler Sándor: Barbárok ideje
Patrovits Tamás: Magyar képek: Kanásztánc
Reisenbüchler Sándor: Az 1812-es év
Bánóczky Tibor, Szabó Sarolta: A hódítók
Reisenbüchler Sándor: Pánik
Reisenbüchler Sándor: Holdmese
Molnár Jaqueline: Pirosvirágú narancskék

A filmprogram kurátora Orosz Anna Ida, a Magyar Nemzeti Filmarchívum filmtörténésze, az eseményt pedig Patrovits Tamás animációs filmrendező, Primanima Fesztivál igazgatója vezeti be. A szekció filmjei a Magyar Nemzeti Filmintézet archívumából érkeznek. 

Az eseményre várjuk azokat a fiatal művészeket, diákokat, akik szeretnének többet megtudni a Contemporary Animation Horizons programról, és mindenkit, aki szeretne beülni hozzánk egy nem mindennapi moziélményre!

Tudj meg még többet a Contemporary Animation Horizons programról, nézd meg a PrimaZine oldalát!

Forrás: Primanima
Címlapkép: kollázsrészlet Patrovits Tamás nicosiai Hambis Grafikai Múzeumban tartott kiállításából