Az Ingmar Bergman és Wim Wenders által alapított Európai Filmakadémia újraválasztotta a 11 tagú Igazgató Tanácsát - jelentette a berlini székhelyű EFA november 30-án. Az 1800 tagot számláló Akadémia Igazgató Tanácsa újabb magyar taggal bővült: ezentúl Kántor László is részt vesz a testület munkájában. Az Igazgató Tanács tagjait az egyes régiók EFA tagjai, azaz a térség jelentős filmrendezői, producerei és egyéb filmalkotói szavazati alapján választják.

Szabó Istvánt, az európai filmművészetért 1988-ban létrehozott Akadémia alapító tagját, az Igazgató Tanácsba újraválasztották. A Wim Wenders által elnökölt EFA igazgatóság további tagjai: Yves Marmion, Nik Powell, Volker Schlöndorff, Pierre-Henri Deleau, Per Holst, Mike Downey, Francesco Ranieri Martinotti és Antonio Saura.

Kántor László az elmúlt években számos magyar film (Torzók, Szezon, Dallas Pashamende) és nemzetközi koprodukció producere volt, legutóbbi produkciója Dettre Gábor filmje, a Tabló. Az Új Budapest Filmstúdió vezetőjeként vett részt Kántor László a többszörös fesztiváldíjas A csapda című Srdan Golubovic által rendezett szerb-német-magyar filmdráma gyártásában is. A csapda Szerbia hivatalos nevezése az Oscar-díjra a legjobb idegennyelvű film kategóriában, legközelebb a dubai filmfesztiválon indul a versenyprogramban.