Az első forduló augusztus 12-én lezárult, eddig összesen 48-an jelentkeztek. Az induló alkotók három hónap alatt több fordulóban és szakmai segítséggel önálló flash kisfilmet készíthetnek el, amelyek alapja egy kortárs magyar szám. A pályázatra a második forduló végéig, augusztus 25-ig még be lehet kapcsolódni, amennyiben a pályázó teljesíti az első és a második forduló követelményeit. Az ötfordulós pályázat végcélja, hogy tíz-tizenöt, egyenként három-öt perces flashanimációs kisfilm készüljön el, illetve, hogy kiosztásra kerüljenek az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által felajánlott díjak (I. díj: 1.000.000 Ft, 1 db II. díj: 400.000 Ft, 1 db III. díj: 200.000 Ft).

A pályamunkák alapjául szolgáló zenék a kortárs zenei színtér néhány jellegzetes alakjának szerzeményei. Többségben vannak az elektromos irányzatok képviselői, hiszen az Anima kettő, Mango négy, Titusz egy, a Triton négy és Zságer Balázs négy száma is a választható zenék között van. Az alternatív/rock stílust előnyben részesítők a Kispáltól az Etetést választhatják, a különösebb zenei ízléssel nem bíróknak pedig ott a két Belga szám.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai Ternovszky Béla, rajzfilmrendező, Németh Gábor, író, Moll Zoltán, producer, Varga Zsolt Iván, vágó, Kerti Géza, interakció tervező valamint Kertész László az IHM képviseletében.

A rajzfilmhu, a nagysikerű 2001-es flash-klipp pályázatot követően 2004. februárjában indította el a Vadkelet Mozgóképregény pályázatot, melynek célja a magyar képregény hagyományainak feltámasztása volt, elsősorban az Internetet használó kreatív képzőművészek és alkotók bevonásával. A négyfordulós pályázatra összesen 52-en neveztek, a zsűri fordulóról fordulóra haladva szűkítette a továbbjutók számát, végül a tíz döntős (negyedik fordulós) pályamű közül választva ki a nyerteseket. A jelenleg futó flashanimációs megmérettetés a legfrissebb rajzfilmhu-pályázat.

Bővebb felvilágosítás a www.rajz.film.hu oldalon található, illetve a depo@rajz.film.hu e-mail címre küldött levéllel nyerhető.