Nem hangzik totális hülyeségnek, ha azt írom, hogy a Vad Magyarország volt a maga bő egy órájával az utóbbi évek legsikeresebb magyar filmje. Nem csak azért, mert külföldre is sikerült eladni, hanem mert itthon is nagy közönségre talált, a DVD-ket még mindig veszik az emberek, a vetítéseire pedig annak ellenére járnak, hogy már az m1-en is leadták.

Tegnap került fel a Vad Szigetköz című új filmnek az előzetese a Vimeóra, amit a Vad Magyarország operatőre, Mosonyi Szabolcs készít. A jelenidő azért kell, mert a természetfilmet várhatóan csak 2013-ban fogja befejezni, és micsoda meglepetés, a Szigetközről fog szólni. Arról nincsen hír, hogy a Vad Magyarország rendezője, Török Zoltán bármilyen formában részt vesz-e ebben a projektben.

"A film helyszíne az Európában egyedülálló "szárazföldi delta", az egykori csodavilág, ami az utóbbi húsz évben - a Duna elterelése óta - rengeteget változott. Az élővilág mindennapi küzdelme a változásokkal, az emberi erőfeszítések, amelyek fennmaradásukért folynak....52 percben."

Nézzétek meg az előzetesét itt:

Vad Szigetköz - A szárazföldi delta from Szabolcs Mosonyi on Vimeo.

És figyeljétek a Vad Szigetköz Facebook-oldalt a további információkért.