Az Utolsó adás Kovács Patrik tévéfilmje, amely a Cinepolitica fesztivál programjában, a Special Screening szekcióban lesz bemutatva. Az 1956-os szovjet elnyomás idején egy mozgássérült fiatalember amatőr rádiósként telefonos kapcsolatba kerül egy amerikai telefonos kisasszonnyal a bécsi nagykövetségen, és úgy kezdenek el kommunikálni egymással, hogy nem beszélnek egy közös nyelvet és soha nem találkozhatnak.

Az állampolgár

Vranik Roland Az állampolgár című filmjét több nemzetközi fesztiválon díjazták korábban (San José-ban legjobb filmdráma díja, Japánban, a Skip City fesztiválon a zsűri különdíja, Torontóban közönségdíjas lett), a 15 éve Magyarországra bevándorló Wilson történetét a tavalyi év legjobb magyar filmjei közé is beválogattuk. Vranik Roland filmje szintén a Special Screening szekciójában lesz látható.

A Cinepolitica Nemzetközi Filmfesztivál a filmművészeten keresztül akarja beavatni a közönséget különböző politikai mechanizmusok és motivációk működésébe, a nemzetközi felhozatalba kifejezetten politikai témájú, közelmúltban készült filmeket válogatnak össze. A Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet korábban olyan magyar filmek bemutatását időzítette a bukaresti filmes fesztiválhoz, mint Bűn és bűntetlenség, A vizsga, Drága besúgott barátaim, A tartótiszt vagy a Túlélés vagy népszolgálat? című alkotások.

Forrás: Balassi Intézet / Címlapfotó: Utolsó adás