Az ACE Producers 18 tapasztalt, független producert választott ki az ACE Network tagjainak sorába, köztük László Sárát (Campfilm), a 4. ACE Series Special producerei közé pedig Petrányi Viktóriát (Proton Cinema).

A kiválasztott producerek 2022 és 2023 folyamán három workshopon vesznek részt, ahol azokat a projekteket fejlesztik, amikkel a programra jelentkeztek. A képzés magja egy tartalomfejlesztő workshop Norvégiában, majd Lengyelországban egy egyhetes workshopon ismerkedhetnek a résztvevők a finanszírozási lehetőségekkel, a harmadik etapon pedig üzleti modelleket tanulmányoznak Amszterdamban. László Sára, a Campfilm producere Nagy Dénes A nyaralás (The Vacation) című projektjével vesz részt a programsorozaton.

Az ACE Series Special elsősorban a televíziós sorozatgyártás kreatív és pénzügyi aspektusaira összpontosít, és a műsorszolgáltatókkal való együttműködésről, a marketingről, a nézőközönségről, a nemzetközi lehetőségekről és az üzleti stratégiákról tart előadásokat. A szintén 18 résztvevőből álló programba válogatták Petrányi Viktóriát, a Proton Cinema producerét, aki Kárpáti György Mór és Bodzsár Márk Below the Earth című sorozattervét viszi a workshopra.

Az intenzív gyakorlati workshop célja, hogy segítse a sorozatgyártást közelebb hozni a filmproducerekhez, és tágítsa a nemzetközi közönségnek szóló televíziós sorozatok fejlesztésével és gyártásával kapcsolatos ismereteiket. A kiválasztott producerek mindegyike fejlesztés alatt álló sorozattal jelentkezett. A workshop november elején lesz Münchenben.

Forrás: Kreatív Európa, ACE Networks