Kategóriánként több száz, akár ezer film is versenyez, ezek közül négy filmet nominálnak majd október elején, amelyekből kiválasztja a díjazottat a Nemzetközi Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája a legjobb Egyesült Államok területén kívül vetített televíziós produkciónak. Magyar produkció eddig még egyetlen alkalommal sem került be a nomináltak közé, de talán most "megtörik a jég".

 

A berni követ előzetese

Mindkét alkotás a Médiatanács által működtetett Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült. A Berni követ eddig már 8 díjat nyert különböző rangos fesztiválokon - írták. A kőmajmok háza nemrég kezdte meg nemzetközi fesztiválos körútját és az egyik legrangosabb kanadai A kategóriás televíziós fesztiválon, a Banff World Media Festival ifjúsági játékfilm kategóriájában bekerült a hat nominált versenyfilm közé.

A filmeket a Médiatanács és az MTVA között létrejött megállapodás keretében az MTVA nevezte a fesztiválokra.

A kőmajmok háza - ajánló

Kollarik Tamás, a Magyar Média Mecenatúra Program koordinátora, nagy sikernek nevezte, hogy már a legrangosabb fesztiválokon is jelen vannak Magyar Média Mecenatúra Programban támogatott alkotások. "A médiatanács rendkívül büszke ezekre az alkotásokra és a filmkészítőkre. Külön örülünk annak, hogy a magyar nézők mellett nemzetközi fesztiválokon is egyre sikeresebben szerepelnek a Médiatanács Magyar Mecenatúra Program támogatásával készült produkciók, hiszen már közel 200 fesztiválszerepléssel és közel 50 díjjal büszkélkedhetünk".

(forrás: MTI)