A Variety értesülései szerint a berlini M-Appeal sales ügynökség fogja kezelni Kis Hajni Külön falka című első egész estés filmjének forgalmazási jogait. Azt is írják, hogy a Külön falka világpremierje egy A-kategóriás filmfesztiválon lesz, illetve a június 21. és 25. között megtartott Pre-Cannes Screenings programjában is levetítik egy szűkebb, szakmai közönség előtt. Néhány A-kategóriás fesztivál az év hátralévő részében, ahol a Külön falka debütálására számíthatunk: Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál, Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, Velencei Filmfesztivál, San Sebastián Nemzetközi Filmfesztivál, Varsói Nemzetközi Filmfesztivál, Tallinn Black Nights Filmfesztivál. 

Külön falka (angol címe Wild Roots) főszereplője a börtönviselt Tibor, valamint tizenkét éves lánya, az öntörvényű Niki, akik hét éve nem találkoztak. Tibor kidobóként dolgozik éjszakai szórakozóhelyeken, anyagi gondokkal küzd, és vehemens természete miatt állandóan konfliktusba kerül környezetével. Niki nagyszüleivel él, akik képtelenek kordában tartani a vadóc gyereket. Mikor Niki megtudja, hogy Tibort kiengedték a börtönből, családja tiltása ellenére felkeresi a férfit. A találkozás mindkettőjük életét megváltoztatja.

A film főszereplői Dietz Gusztáv, egykori grappling-küzdősport világbajnok és Horváth Zorka. Mindkettőjüknek ez lesz a mozifilmes bemutatkozása. 

Horváth Zorka, Kis Hajni rendező és Dietz Gusztáv a film forgatásán (Forrás: Proton Cinema)

A forgatókönyvet Szántó Fanni és Kis Hajni írta, producerei Berkes Juli és Zachar Balázs, gyártója a Proton Cinema. Kis Hajnival tavaly interjúztunk a kijárási korlátozás idején, ahol a projekt akkori állásáról is beszélt: "Miután nyilvánvalóvá vált, hogy semmilyen jövőbeli fesztivál immáron nem helyez nyomást a filmre, hibernáltuk pár hétre a vágást, és kitoltuk a picture lock időpontját is. Ez nem érint rosszul, sőt, jó lesz friss szemmel ránézni az anyagra. Sokáig vizionáltam milyen módokon fogom kipihenni az elmúlt három év őrült futását az első nagyjátékfilmünkkel, de talán nem nagy titkot árulok el, hogy nem így képzeltem."

A Külön falkát tavaly díjazták a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál First Cut Lab nevű szakmai programjában, melybe ígéretes, utómunka fázisban lévő filmek első vágatát válogatják be. A nyolc projekt közül a diák-Oscarra jelölt Szép alak és a Last Call rendezőjének első filmjét találta a zsűri a legjobbnak. A Works in Progress TRT-díj mellé egy 10.000 eurós jutalom is jár. 

Forrás: Variety