A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, amely a veszprémi ősz egyik különleges kulturális programja. 2005-ben tartották az első találkozót Veszprémben, amely azóta is jó bemutatkozási lehetőség a hazai és határon túli alkotóknak, és kíváló alkalom az érdeklődő közönségnek, hogy kötetlenül beszélgessen a látottakról a zsűrivel és a filmesekkel.

A Pannonfílingre való nevezés, az elmúlt évekhez hasonlóan, nem túl szigorú: a filmek lehetőleg ne legyenek 15 percnél hosszabbak (ha mégis, az sem katasztrófa), tematikában és műfajban nincs megkötés, nevezési díj nincs. A versenyprogramba bekerülő filmekről szakmai előzsűri dönt.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra várhatóan 2022-ben sem egy verseny, inkább egy filmklub hangulata lesz jellemző. A "rövid filmek hosszú napján" barátságos környezetben beszélgethetnek a nézők a filmesekkel és a szakmai zsűrivel. Így az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról, és a közönség is bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

A 18. Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra október 3-ig várják a rövidfilmek nevezését a pannonfiling@pannonfiling.hu email címre. A nevezésről további információ a pannonfiling.hu oldalon található. Az idei találkozó tervezett időpontja november 12., helyszíne pedig a veszprémi Expresszó Klub lesz.

Forrás: Pannonfíling / Címlapkép: Lesen (A 17. Pannonfíling egyik nyertes filmje)