Köbli Norbert a MOME OPEN, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem iskolarendszeren kívüli képzéseiben fogja megtartani a tíz héten át tartó kurzusát, melyben "játékos feladatokon keresztül, az általad hozott projektre szabva tanulhatod meg, hogyan meséld el hatásosan a történetedet"– olvasható a leírásban

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb történelmi filmjeinek forgatókönyvírója a kurzus során a saját munkái mellett a forgatókönyvíró szakirodalom nagy alakjai - Syd Field, Egri Lajos és Robert McKee - elméleti munkássán keresztül, és vendégírók bevonásával fogja bevezetni a hallgatókat a storytelling és forgatókönyvírás alapjaiba. A kurzus során közösen néznek filmeket, forgatókönyveket elemeznek és jeleneteket írnak a hallgatók, megtanulják a film építőelemeit (történet, karakter, jelenet stb.), és gyakorolhatják a szó és írásbeli pitchelés műfaját. 

Az Írj forgatókönyvet! 2022. április 2-án indul, jelentkezni 2022. március 21-ig lehet. A tanfolyam ára és részletei a kurzus leírásánál böngészhetőek.

Forrás: MOME OPEN // Címlapfotó: Köbli Norbert Szász Attilával az Apró mesék premierjén