A Jövő Háza olyan szolgáltató, befogadó és elfogadó központ kíván lenni
Hajnóczy Árpád a Jövő Háza Kht. ügyvezető igazgatója
Hajnóczy Árpád a Jövő Háza Kht. ügyvezető igazgatója bevezetőjében elmondta, az eddigi hosszú ideig látható kiállítások helyett közérthető, közvetlen és szerethető időszakos kiállításokkal szeretnék becsábítani a közönséget. A 3-4 havonta váltakozó kiállítások közül kiemelte a márciusban nyíló az Intervízió – a televíziózás története című kiállítást, amely a jelenkor itársadalmat befolyásoló tényezők közül a két legfontosabbat, a televíziózást és az internetet kívánja közelképbe hozni. A továbbiakban is cél marad a legfontosabb témák és problémakörök, úgymint a gazdaság, az energiaforrások vagy a pénz „emberközelbe hozása”. „A Jövő Háza olyan szolgáltató, befogadó és elfogadó központ kíván lenni, amely igazi kulturális centrumként működhet , s ahol az operától az elektronikus zenéig minden helyet kap.”- fogalmazott.

A sajtótájékoztatón mutatták be az egyelőre próbaüzemben működő, hamarosan nyíló 2007 Ability Parkot. A fogyatékkal élő emberek társadalmi integrációját segítő program 2003. júniusa óta járja az országot. Két éve vendégeskedett a Millenárison is, ám ezúttal hosszabb időre kíván oda költözni. Nagy Géza,a Student Service Egyesület elnöke, az Ability Park vezetője elmondta, az interaktív kiállításon 100 fogyatékkal élő számára biztosítanak folyamatos munkalehetőséget, akik a tárlatvezetést, illetve a játékokkal való ismerkedést végzik. Az Ability Park ötvözi az interaktív szakmai bemutatókat, a dramatikus játékokat és a játszóházat. A Jövő Házában berendezett Csodaváros a fogyatékkal élők hétköznapjaiba enged bepillantást, ezzel is elősegítve a társadalmi összefogást. A kiállításhoz illeszkedik az 1% Civil Jövő Fesztivál és charity-kampány. Az egy hónapos rendezvény célja, hogy bemutassa azokat az esélyegyenlőség területén kiemelkedő tevékenységet végző civil szervezeteket, amelyeket az adózók - adójuk 1%-nak felajánlásával - szabadon támogathatnak.  A programhoz, jelezve, hogy az mindenkinek szól, valószínűleg Braille-írásos tájékoztató is készül, és már a sajtótájékoztatót is jeltolmácsolták.

Nem lehet különbséget tenni állampolgár és állampolgár  között
Ability Park

Csepeli György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közpolitikai igazgatója kiemelte, nem lehet különbséget tenni állampolgár és állampolgár  között. „Az integráció, együttműködés és összefogás nem zárja ki a jövő-orientált gondolkodást, sőt! Aki a jövőre vágyik, itt otthont talál.” – mondta. Múltidézésében megemlítete a Terror Háza – Jövő Háza elnevezés közti párhuzamot, amely ma már nem tölti el félelemmel, hiszen az egyik a múlt, a másik a jövő, s mindkettőre szükség van. A  minisztérium szándéka, hogy a Jövő Házát a hazai digitális írástudás, a digitális kultúra terjesztésének pedagógiai és módszertani központjává is tegye. Ennek egyik szükséges előfeltétele, hogy az ország hátrányos helyzetű területein jól működő internet-hozzáférési hálózat biztosítson kedvezményes internetezési lehetőséget. Az eMagyarország Program eddigi működését áttekintve a gazdasági tárca úgy döntött, hogy a program tartalmilag is frissített verziójának megvalósítását és a hálózat érdemi működtetését a Jövő Háza Központra bízza. Csepeli György ezzel kapcsolatban utalt arra, hogy a gazdaság sose lehet cél, csak eszköz, s ha nincsenek olyan kulturális erőművek, mint a Jövő Háza, a gazdaság növekedése céltalan. Ugyanakkor megjegyezte, nem pazarolni kívánják az adófizetők pénzét, hiszen minden egyes állami forinthoz legalább ugyanannyi szponzori forint is járul. „2002-ben sikertörténet kezdődött, s ez folytatódni látszik.” – összegezte az eredményeket az igazgató.