Új filmek mellett a régi tekercseket is leporolják, és újra a vásznon élvezhetjük a régi klasszikusokat. A tanú és a Megint tanú mellett műsorra tűzik majd az Egészséges erotikát és a Régi idők fociját is. A Corvin moziban Képregény és játékhősök, Az átverés mesterei és Szuperhősök címmel tematikus összeállításokat vetítenek majd. A Mammut moziban tűzik műsorra Woody Allen újabb keletű mozijait, valamint Szabó István nagyepikus műveit (Mephisto, Redl ezredes) is.

Az Art-hálózat mozijai a Moziünnep alatt délelőtt is nyitva tartanak, családi filmekkel (Jégkorszak, Kirikou, Némó) valamint angol feliratos magyar filmekkel várják a látogatókat. Az Urániában dokumentumfilmeket vetítenek majd: az idei szemlekedvencek (Aranykalyiba, Örökség) mellett régebbi Sára Sándor, Moldoványi Ferenc vagy Jancsó Miklós filmjei is műsoron lesznek.

A nemzetközi gyakorlatban a Moziünnep alatt a nézők átlagosan háromszor mennek moziba, így a jegyvásárlások száma 300-400%-kal növekszik meg az adott hétvégén. A Moziünnep szervezői négyszázezer darab, egyenként húsz kupont tartalmazó füzetet gyártottak, a lehetőség tehát adott a magyar nézőknek. Úgyhogy gyerünk a moziba be!