„Mi a jó Neked?” címmel Budapest Főváros XV. kerületének Önkormányzata és a kerületi Csokonai Művelődési Központ 2012-ben ismét jeligés pályázatot hirdetett 35 év alatti fiatal magyar filmművészek számára, 10-15 perces rövidfilmek forgatókönyvének elkészítésére. Pályázni eredeti és adaptációs, más pályázatra még be nem nyújtott filmtervvel lehetett: 32 pályázó jelentkezett forgatókönyvével a megmérettetésre.

A beérkezett munkák alapján a zsűri a legjobb pályaművek alkotóját behívta beszélgetésre. A beszélgetés alapján a neves szakértő zsűri, Sándor Pál Kossuth- díjas filmrendező, Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész, rendező, Naszódi Katalin gyártásvezető, Libor Anita filmes szakújságíró, valamint az Önkormányzat képviseletében László Tamás polgármester, országgyűlési képviselő 3 forgatókönyvet választott ki megvalósításra.

Filmpalyazat1 500

Lakos Nóra filmterve kapta a legnagyobb összegű támogatást, a "7 legjobb dolog, amit magyar ember evés közben csinál" forgatókönyve Cserna-Szabó Andrással közösen készült, és egy gasztronómiai megközelítésű családtörténetet mutat be játékosan, Tóth Barnabás "Újratervezés" című munkája pedig egy modern Philemon és Baucis feldolgozás. Az ELTE Filmszakán tanul Bouandel Doraya, az ő filmtervében egy kanapét cipelnek ide-oda a városban. A kiválasztott forgatókönyvek alapján készülő filmek teljes gyártási költségét külön szabályozott keretek között és módon a XV. kerületi Önkormányzat, a Csokonai Művelődési Központ közreműködésével biztosítja. Az így elkészült filmek 2012. november 16-án a Rákospalotai Mozi- III. Rövidfilmszemle nyitófilmjeiként kerülnek bemutatásra. A rendezők a sajtó nyilvánossága előtt szándéknyilatkozatot írtak alá, amelyben vállalták, hogy 2012. november 5-ig a díjazott forgatókönyv szerint leforgatják a filmet.

A Rákospalotai Rövidfilmszemléhez kapcsolódóan forgatókönyv- pályázat kiírására először 2011 májusában került sor, ám akkor még csak 6 munka érkezett - ekkor készült Szirmai Márton Legenda című kisfilmje, amely a mozik műsorán is szerepelt, valamint a Lőrincz Nándor - Nagy Bálint duó 180/100 című munkája, amelyet a Toldi mozi is vetített.