A Sanghaj Nemzetközi Filmfesztivált 24. alkalommal rendezték meg, ide kapott meghívást Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első mozifilmje, amely egy párkapcsolati dráma. A Legjobb tudomásom szerint Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével készült, az Inkubátor Program támogatásával. Világpremierje Észak-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján, Tallinnban volt.

A történet főszereplője Nóra és Dénes, egy fiatal házaspár. Dénes feleségét egy éjszaka nemi erőszak éri. Az ellentmondásos tanúvallomások miatt és a bizonyítékok híján a rendőrség nem tud igazságot tenni az ügyben. A férj először felesége mellé áll, támogatja, személyesen próbál meg utánajárni, hogy pontosan mi is történt azon az éjszakán, a későbbiekben azonban az eset feldolgozása próbára teszi a kapcsolatukat. A pár különösen nehéz helyzetbe kerül, mert mindez épp egy örökbefogadási folyamat végén történik, és a történtek befolyásolják a döntés kimenetelét.

Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első közös mozifilmjüket 2019-ben forgatták Mécs Mónika és Pataki Ági producerek vezetésével, az M&M Film és a Partnersfilm koprodukciójában román részvétellel. A film forgatókönyvét Lőrincz Nándor jegyzi, az operatőr Nagy Bálint, a zeneszerző Fodor Attila, a vágó Gothár Márton volt. A mozifilmet 2021 telén láthatja a hazai közönség, a Budapest Film forgalmazásában.

Forrás: Budapest Film