Az amerikai Telluride Filmfesztiválon mutatták be Sarah Polley Women Talking című filmjét, melynek főszereplője a kétszeres Oscar-díjas Frances McDormand (Fargo, Nomádok földje), és a Cannes-ban a legjobb női főszereplőnek választott Rooney Mara (Carol). Rajtuk kívül olyan csodás színészek is szerepelnek a filmben, mint Claire Foy (A koronaAz első ember), Jessie Buckley (A befejezésen gondolkozom, Ők), Ben Whishaw (Parfüm, A homár), Judith Ivey (Az ördög ügyvédje, A dicsőség zászlaja) és Sheila McCarthy (Az Esernyő Akadémia).

A Women Talking egy fiktív keresztény közösségben, a mennoniták által lakott Molotschna városában játszódik. A városka asszonyait évek óta drogokkal kábítják, majd megerőszakolják őket általuk démonoknak hitt alakok. Amikor rájönnek, hogy a megerőszakolóik valójában férfi telepesek, akik állati érzéstelenítőt használnak rajtuk, összeülnek és megbeszélik mit tegyenek: eltűrik, harcolnak ellene vagy elhagyják a várost. 

 

A Women Talking Miriam Toews azonos című, 2018-ban megjelent regényén alapul, amelyben a bolíviai Manitoba kolóniában, a 2005-2009 között történt bűncselekménysorozatot dolgozta fel. Sarah Polley rendező azt nyilatkozta, hogy a történet ugyan erőszakos cselekményekről szól, de maga a filmben nem fogunk látni erőszakot, csak annak utóhatását.

Frances McDormand nemcsak színészként, hanem producerként is közreműködött a filmben, a film társproducerei Dede Gardner és Jeremy Kleiner, a gyártó pedig a Plan B. A film zenéjét Hildur Guðnadóttir (Csernobil, Joker) szerezte, az operatőr Luc Montpellier, akivel korábban már kétszer dolgozott együtt Polley: a Volt egy tánc (Take This Waltz, 2011) és az Egyre távolabb (Away from Her, 2006) című filmeken, melyet Oscar-díjra kelöltek a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában. A Women Talking hazai bemutatójáról egyelőre nincs hír.

Forrás: The Playlist