A fesztivál honlapján Luc-Carolin Ziemann jellemzése olvasható a filmről, aki ezt írja: "három fiatalember és a nagymamáik elindulnak megtalálni a személyes és történelmi örökségüket. Az egyikük egy száraz humorú brit kém, egy holokauszt-túlélő magyar kommunista és egy német táncos, akinek mindhármuk közül a legnehezebb a múltba nézni. A film arra a kérdésre keresi a választ, hogyan működik a memória, hogyan változtatja a mesélés a tapasztalatot, hogyan adják tovább az élményeket a generációk.

Sok kortárs dokumentumfilmmel ellentétben ez a film nem párbeszédet állít a középpontba, nem emeli piedesztára alanyait, hanem más utat választ: játékos, konfrontatív, néha butácska, máskor őszinte és érzelmes. Szokatlan film, amiben unokák kérdezik a nagyszüleik generációját, hogy mi vitte őket az utcákra a ‘60-as években. A film se nem vádaskodó, se nem antagonizáló. Talán naiv, de mindenképpen szükséges próbálkozás arra, hogy a generációk megértsék egymást. Amikor a három nagymama és a gyerekeik leülnek néhány tolmáccsal egy asztalhoz, rájövünk, hogy a múlt és a jelen közti kapcsolat megértéséhez őszinte kíváncsiság és jó fordítás szükséges."

A 88 perces film producerei Kántor László és Révész Bálint, utóbbi a rendező és a forgatókönyvíró is. A forgatókönyvet írták továbbá Meredith Colchester és Ruben Woodin Dechamps, utóbbi az operatőr is. A vágó Szalay Károly, a zenét Márkos Albert szerezte. 

A fesztivált október 30. és november 11. között rendezik meg.