Hat év után újra forgathat Kocsis Ági, aki legutóbb a Magyarország 2011 alkalmával hallatott magáról, korábban viszont olyan sikeres filmeket készített, mint a Friss levegő és a Pál Adrienn. A forgatókönyvírók Kocsis mellett Andrea Roberti és Ivo Briedis, a társíró Németh Gábor. A producerek Berger József, Alain Berliner és Oana Giurgiu, a társproducer Endrényi Krisztina, a koproducer Pataki Ágnes. 

Gyártás előkészítésre kapott támogatást Enyedi Ildikó és Fliegauf Bence egy-egy új projektje. Előbbi címe A feleségem története, Füst Milán regényéből maga Enyedi írta a forgatókönyvet is. A producerek Mécs Mónika, Muhi András és Mesterházy Ernő. Fliegauf projektje a Parázsember (Szarvaskirály), amit szintén a direktor jegyez íróként is. A producerek Mécs Mónika, Fliegauf Bence és Mesterházy Ernő. Előbbi projekt 5, utóbbi 10 millió forintot kapott a Filmalaptól, amit az első projekt "főként koprodukciós partnerek felkutatására fordíthat".

Enyedi Ildikó

A forgatókönyv végső verziójának elkészítésére kapott pénzt Divinyi Réka: a projekt címe Ki szeret a végén, a társíró és rendező Goda Kriszta, a producer Ditz Edit. E terv 9 milliót kapott, a Nagykarácsony pedig 5-öt, aminek írója Horváth András Dezső, a társíró Fehér Gáspár, és Fehér Boldizsár, a producer Osváth Gábor, a koproducer: Lévai Balázs, a rendező pedig Tiszeker Dániel, a #sohavégetnemérős csapata tehát újra együtt dolgozik. Másfél milliót kapott a végső változat megírására a Film Positive színeiben készülő A beszéd, aminek írója az erdélyi Szabó Róbert Csaba, producere Lajos Tamás. 

Jelenet a #sohavégetnemérős-ből

Az első változat megírására nyert 2 milliót a Kubala gárdája, melyben a forgatókönyvírók Tasnádi István és Kocsis Tibor, a társíró Horváth András Dezső, Kocsis Tibor pedig producer és rendező is. A Filmalap két végső draftot is nyugtázott, mindkettő prodcuere Kántor László, előbbi Az utolsó hívás, amit Bagota Béla írt és rendezett, utóbbi pedig a Rendszerhiba, amit Nyíri Kovács István írt Kenéz Anikó társírói közreműködésével, a rendező és dramaturg pedig Erdélyi Dániel.

Forrás