Lucason kívül a ShoWesten elismerésében részesül még Drew Barrymore, mint az évtized meghatározó színésznője, Brad Bird, mint az év animációs rendezője, Jennifer Aniston az év női színészeként, Matt Damon pedig az év férfi színészeként kap díjat, és itt jutalmazzák az év rendezőjét Rob Cohent is. Valamint a jövő csillagaként kap elismerést Lucas filmjének férfi főszereplője Hayden Christensen is.

Lucas, aki öt nappal filmjének május 19-i bemutatója előtt tölti be 61. életévét bejelentette, hogy a Csillagok háborújának utolsó része után a továbbiakban kisebb filmekkel szeretne foglalkozni. Olyan típusú alkotásokkal, mint amilyen pályája elején a sajátos kultuszfilmmé vált THX 1138 is volt.

Lucas ezen, 1971-ben debütáló alkotása akkor készült, amikor az új-hollywoodi iskola legnagyobb nevei, Scorsese, Coppola és Spielberg még szintén első filmjeiket szerették volna Hollywoodban leforgatni. Lucas első filmje, amely a francia újhullám sajátos hollywoodi megjelenése volt, lényegében megbukott. A rendező a THX után teljesen más jellegű filmek forgatásába kezdett (American Graffity, Csillagok háborúja sorozat).