A kedvezményesen megnézhető, több mint 40 film mellett, az eseményt a tematikus filmklubok és a FilmÜnnep TV élő online közvetítései színesítik. A Wellhello zenekar: Fluor Tomi és Diaz, #sohavégetnemérős című epizódfilmjének exkluzív részleteit közönségtalálkozó keretében először lehet majd látni. Szabó Simon Ebéd előtt című rövidfilmje, mely a napokban a 22-dik Nemzetközi Rövid Film Fesztiválon dráma kategóriában kapott külön díjat, illetve a FIPRESCI Nemzetközi Filmkritikusok Díját nyerte el, szintén közönségtalálkozó keretében lesz Magyarországon először megtekinthető. Az Ebéd előtt werkfilmjét mi is bemutattuk télen, és egy rövid interjúra elértük a rendezőt is.


A FilmÜnnep TV keretében több mint 50 beszélgetést és ugyanennyi filmelőzetest lehet megnézni, a műsorvezetők olyan magyar filmek alkotóival beszélgetnek, mint az Ernelláék Farkaséknál, a Martfűi rém vagy a jövő év elején mozikba kerülő a Kincsem és Vándorszínészek című filmek. A filmes szakemberek és színeszek mellett számos híresség is beszél majd mozis élményeiről.

Rudolf Péter a Vándorszínészek forgatásán / Forrás: MTI, Kallos Bea

A ma délután induló közvetítés-sorozat első vendégei, az Ernelláék Farkaséknál két alkotója: Tankó Erika színésznő és Herner Dániel producer fognak mesélni a forgatás kulisszatitkairól. A mai napon látható még beszélgetés Sándor Pál rendezővel, aki a készülő filmjéről, a Vándorszínészekről fog mesélni és vele lesz két színésze, Rudolf Péter és Csányi Sándor is. Interjú készül továbbá Havas Ágnessel, Osvárt Andreával és Herendi Gáborral is, az estét pedig Klem Viktor, a Viszkis főszereplője zárja.

Az összes beszélgetés részletes programját a filmunnep.hu oldalon lehet megtalálni.

Forrás: Cinema City / Borítófotó: #sohavégetnemérős, fotó: Takács Attila és Wlicsek András