Immár 14. alkalommal vonultat fel válogatást a közelmúlt magyar terméséből a Los Angeles-i Magyar Fimfesztivál a Bunyik Entertainment szervezésében. A Laemmle’s NoHo7 moziban megrendezendő filmünnepen 12 egész estés film, valamint rövid- és dokumentumfilmek is szerepelnek. 

A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált Vácz Péter Nyuszi és Őz című több tucat nemzetközi díjjal jutalmazott animációs rövidfilmje és a tavalyi év legnézettebb magyar filmje, a Coming Out nyitja meg november 14-én. A megnyitó díszvendége lesz Vácz Péter, Orosz Dénes, a Coming Out rendező-forgatókönyvírója és a főszereplő Csányi Sándor.

Novák Erik akció-vígjátéka, a Fekete leves, Bodzsár Márk fekete komédiája, az Isteni műszak, Herczeg Attila első játékfilmje, a Megdönteni Hajnal Tímeát, mely 2014 legnagyobb közönségsikere volt, továbbá Szász Attila A berni követ című rendezése, Bernáth Zsolt sci-fije, az Aura, Dyga Zsombor szkeccsfilmje, a Couch Surf és Vitézy László Móricz-feldolgozása, a Pillangó lesz a Laemmle’s NoHo7 mozi műsorán a fesztivál keretében. 

A hazai gyártású alkotások mellett Magyarországhoz kapcsolódó külföldi filmeket is vetítenek, többek között Men Lareida magyar főszereplőkkel forgatott svájci filmjét, a Viktória - A zürichi expresszt és Pierre-Henri Salfati európai koprodukcióban készült, részben Magyarországon játszódó drámáját, Az utolsó embert.

la

A 14. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál plakátja

Jankovics Marcell 1982-ben készült világhírű egész estés animációs filmje, a Fehérlófia mellett, a Kecskemétfilm legújabb alkotásai és Bucsi Réka - jelenleg Oscar-jelölésért versenyző - animációs rövidfilmje, a Symphony No. 42 is látható lesz Los Angelesben.

A dokumentumfilm-válogatás többek között műsorra tűzi a Filmalap és az HBO Magyarország együttműködése keretében készült Overdose – Vágta egy álomért és a Szerelempatak című egész estés alkotásokat.

A 14. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál életműdíját Peter Medak magyar származású rendező kapja, ezen alkalomból műsorra tűzik A felső tízezer című (The Ruling Class) 1972-ben készült filmszatírát.

Varga Ágota személyesen mutatja be A tartótiszt, Bodzsár Márk az Isteni műszak és Kocsis Tibor a Magyarok a Barcáért című alkotásaikat Los Angeles-ben.

A fesztivál részletes programja a http://www.14hffla.com címen érhető el.

(Forrás: Magyar Filmunió)