A film A Field Guide to Evil minden darabját más-más rendező készítette a világ különböző tájairól, mindegyik alkotó saját országának baljós népmeséi közül választott magának egyet adaptációja alapjául. A királylány és az átok (The Cobblers Lot) két testvér versenyzik egy hercegnő szívéért. A királylány és átok angol-magyar koprodukcióban jött létre, producerei magyar részről Nedeczky Dóra és Turán Eszter (Moviebar Productions), angol részről pedig Andy Starke (Rook Films). A film operatőre Győri Márk, vágója Fekete Máté, a látványt Pater Sparrow készítette, a jelmezekért pedig Pintér Anina felelt.

A Field Guide to Evil

A SXSW (South by Southwest) 1987-ben alakult Oscar-minősítő fesztivál, amely az elmúlt néhány év során akkora sikereket ért el, hogy ma már mint a Sundance Filmfesztival kategóriájába tartozó, megkerülhetetlen fesztiválként tartják számon a nemzetközi a filmszakmában. Jellemzően a közönség-centrikus, mégis bátor, kísérletező, indie filmeket mutatják itt be.

Peter Strickland alkotása mellett, egy másik magyar kisfilm is meghívást kapott az SXSW programjába: Bucsi Réka (Symphony no. 42, LOVE) Solar Walk című munkája a 68. berlini filmfesztivál után, Texasban is versenybe száll majd a Legjobb Rövidfilm díjáért. A modern jazz zenére megkomponált, 21 perces animációs kisfilm egy űrutazás történetét mutatja be.

Solar Walk

Borítókép: A királylány és az átok