Arany Kentaur életműdíjjal tisztelgett a Szent Pétervári XV. „Message to Man” filmfesztivál Jancsó Miklós munkássága előtt. A filmnyelv jelentős újítójaként világszerte elismert mester személyesen vette át az életműdíjat. A „Message to Man” filmfesztiválon az Oroszországi Magyar Kulturális Évad keretében Jancsó munkásságából retrospektív programot mutattak be. A válogatásban a 60-as években készült legendás Jancsó-filmek mellett a Nekem lámpást adott … (1998) című alkotással is újra találkozhatott a közönség.

A XV. „Message to Man” rövidfilmversenyén Kenyeres Bálint Before Dawn című 13 perces alkotása nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Kentaur-díjat Szent Pétervárott.

Jancsó Miklós rendezői munkásságát a hetedik művészet fejlődésében betöltött szerepéért Arany Kamera életműdíjjal ismerik el a trencsénteplici „Art Film” fesztiválon. A díjat Jancsó személyesen veszi át a június 25-én megrendezendő záróünnepségen. A sokszínű programot felvonultató „Art Film” fesztiválon számos magyar alkotással találkozhat a közönség a verseny és az információs programban egyaránt. A Boldog születésnapot!, a Másnap című játékfilmeket, A tévé és én című dokumentumfilmet, a Maestro és az Ördögtérgye című rövidfilmeket a versenyprogramban, a Szezon és Az ügynök élete című alkotásokat pedig az információs programban mutatják be.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.