Klopfstein-László Bálint Leo sosem adja fel című filmjében szereplő Csillag Tamara Szilvia nyerte a legjobb alakításért járó díjat az idei Mobile Film fesztiválon, Párizsban. Az egyperces kisjátékfilmben Tamara egy transznemű karaktert alakít.

A rendező mindenképpen egy valódi transznemű nővel akarta elmesélni a történetét, elzárkózott attól a gondolattól, hogy egy férfi színészt női ruhába öltöztessen. Sokáig kereste a főszereplőt, akit végül az utolsó pillanatban, egy Facebook felhívás során ismert meg. Csillag Tamara élete összecseng a film történetével, így nem is volt kérdés a rendező számára, hogy ő játssza el a főszerepet. A rövidfilmet két vezető francia lap is méltatta, a párizsi Le Monde szerint "a rendező bravúrosan mesél el egy perc alatt egy összetett történetet az apaságról, a gyerekkorról és a nemi identitásról".

A pályázatra kizárólag mobiltelefonnal vagy tablettel készült, maximum egy perc hosszúságú alkotásokat lehetett beküldeni. Klopfstein-László Bálint filmjét itt lehet megtekinteni: 

 

Leo sosem adja fel / rövidfilm

írta és rendezte: Klopfstein-László Bálint
operatőr: Orosz Bálint
zenéjét szerezte: Upor András
grafika: Misota Dániel
smink: Müller Karol

szereplők: Csillag Tamara Szilvia, Király Gábor, Nagy Nóra

Borítókép: középen Csillag Tamara Szilvia, jobbra Klopfstein-László Bálint, balra Misota Dániel

Forrás: Mascot Vizuális Alkotóműhely