Forgács Péter filmjének Festői korszakok a címe, 133 perc hosszú és a Between the Seas versenyszekcióba válogatták, mely különféle közép- és kelet-Európai országok történelmi, politikai és kulturális kapcsolatait vizsgáló filmeket foglal magában. A rendező szerint a film "200 évet magába foglaló időutazás a magyar művészetben és történelemben, festők perspektívájából."

Lichter Péter és Máté Bori 2 perces filmje, a 2016. október 8. fekete-fehér és nincs benne dialógus, a kísérleti filmeknek fenntartott Fascinations szekcióba válogatták be. Az alkotópáros szerint "filmünk egyszerű politikai állásfoglalás. Két nap alatt készült, közvetlenül a Népszabadság bezárása után."

2016. október 8.

Zurbó Dorottya filmje, a Távolság 9 perces, ugyancsak a Fascinations szekcióba válogatták. A dokumentumfilmben az alkotó egy magyar faluba tér vissza, hogy meglátogassa nagymamáját, utoljára. "A film egy személyes élethelyzetből született: a nagymamám 85 évesen elkezdett felejteni, én viszont megpróbáltam életben tartani az emlékeit. 

A fesztiválra 342 filmet válogattak be idén, és 3571-et neveztek. A programban 70 világ-, 22 nemzetközi és 12 európai premier található. 

További információ itt.

Fotó: Távolság