A január 19. és 27. között megrendezésre kerülő neves olasz fesztiválon három magyar alkotás is versenyez. Moldovai Katalin Inkubátoros alkotása, az Elfogy a levegő, amely egy tanárnő iskolai kálváriáját mutatja be, a játékfilmes szekcióban, Somogyvári Gergő Szarajevóban is díjazott, egy családjából kitagadott, transznemű kamasz életét követő Fanni kertje című alkotása a dokumentumfilmek között méretteti meg magát.

Reisz Gábor harmadik nagyjátékfilmje, a Magyarázat mindenre, amely szeptemberben Velencében elnyerte az Orizzonti szekció legjobb filmjének díját, most versenyen kívül kerül bemutatásra.

Rudolf Olivér Kaktuszember című rövidfilmjével, a FreeSzfe Egyesület közreműködésével a Bécsi Filmakademán szerzett filmes mesterdiplomát. Most az alkotás az Off the Beaten... szekcióban szerepel, ahol új formákat kereső, szabadabb narratív struktúrájú filmeket mutatnak be. A film producere Petrovits Genovéva (Kino Alfa) és Hajdu Szabolcs (Látókép Production), de koproducerként dolgozott filmen Osváth Gábor (Filmfabriq), Szijártó Panni (Kinomoto) és Böszörményi Gábor (Mozinet) is.

Petrovits Genovéva (Kino Alfa Productions) a Midpoint follow-up workshopján is szerepel, ahol Gyimesi Anna Puha órák című filmtervét képviseli.

A When East Meets West koprodukciós fórumon két magyar film is részt vesz: Kerekes Péter Marathon című koprodukciós projektje (szlovák részről a Kerekesfilm, cseh oldalról a Hypermarket Film, Magyarországról pedig Ugrin Julianna és az Éclipse Film gyártja majd a filmet), és Akar Péter és Balogh Rita Sonia című projektje, melynek producere Gerő Marcell és László Sára (Campfilm).

Továbbá a When East Meets West elnevezésű koprodukciós lab-en vesz részt Kiss Viki Réka (Good Kids), és Konrád Éva (Umatik Kft).