Asger Leth filmrendező megkezdte a “Move On” című film, az első, valóban a közönség részvételével létrejövő alkotás forgatását. Az első helyszín Rotterdam, amit Amszterdam követ, s a csapat a következő hat hétben beutazza egész Európát. A negyedik helyszín Magyarország - hazánkat megelőzően Ausztriában, Szlovákiában, illetve később Horvátországban, Montenegróban, Macedóniában és Németországban dolgoznak a filmen.

A női főszerepet - Mads Mikkelsen oldalán – a szlovák Gabriela Marcinkova játssza, aki már korábban a nemzetközi filmes világ érdeklődésének középpontjába került, és olyan neves rendezőkkel dolgozott együtt, mint Neil Jordan és Fernando Meirelles. “Nagyszerű hogy Gabriela is csatlakozott a “Move On” családhoz. E nagyon különleges projekt egyik legfontosabb célja a most bemutatkozó, kreatív tehetségek reflektorfénybe állítása, és nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen kiváló, felfutóban lévő sztár csatlakozik hozzánk. Nagy várakozással tekintünk a forgatás megkezdése elé, az ügyfelek részvétele a produkcióban nagyon ösztönző számunkra, és örömmel haladunk tovább ezen az úton.” - mondta Asger Leth rendező. 

Az elkövetkezendő hetekben a holland nyertesek működnek majd közre a legfontosabb jelenetek statisztáiként a Mads Mikkelsen részvételével zajló, nyolc epizódos film első részének forgatásán. Eközben Ausztriában jelentkezők százai válhatnak részeseivé a történetnek, csatlakozva sztárunkhoz a következő epizódban, a Bécsi Operaházban zajló forgatáson. A Bécsi Operaház jegyárusának mellékszerepét egy bolgár jelentkező kapta.

A “Move On” csapata jelenleg is dolgozik a produkció legfontosabb interaktív részeire érkezett javaslatok értékelésén, mint például a Magyarországon forgó esküvői jelenetben szereplő együttes megtalálása, valamint egy graffiti művész felkutatása, akinek munkáit a nyolcrészes film németországi epizódjában mutatják be. További kihívások várhatóak majd a forgatás során, amikor a nyerteseket meghívják, hogy személyesen is követhessék, miként kelnek életre, válnak valósággá elképzeléseik és ötleteik.