A passió a március 25-i magyarországi bemutatót követően öt nap alatt érte el a százezres nézőszámot. A főváros – vidék nézőszámarányát összehasonlító statisztikai adatok azt mutatják, hogy a közönség fele Budapesten, másik fele vidéki nagyvárosokban tekinti meg a produkciót. Budapesten április 4-én váltották meg a százezredik jegyet.

Maia Morgenstern megérkezett

A Budapest Film meghívására tegnap hazánkba érkezett A passió című film női főszereplője, a Máriát alakító Maia Morgenstern. A román színésznő a kora esti órákban részt vett A passió egyik vetítésén a Corvin moziban, ahol a közönség állva, percekig tartó tapssal ünnepelte.

Maia Morgenstern A passió február 25-i amerikai bemutatója óta először jelent meg nyilvános előadáson, ezért a budapesti megjelenését világpremiernek nyilvánította. A színésznő a nézőkhöz intézett beszédében elmondta, hogy Mária szerepét elsősorban mint gyermekéért aggódó édesanya közelítette meg. Hangsúlyozta, hogy A passió mondanivalója időtlen és univerzális, egy olyan műalkotás, amely az egész világon a szeretetet és toleranciát hivatott hirdetni.

Maia Morgenstern a mai sajtótájékoztatót követően korábbi magyarországi munkái során megismert kollégáival – többek között Mészáros Mártával, Szász Jánossal, Szilágyi Andorral és Kulka Jánossal - találkozik.