Bár az eredeti tervek szerint még tavaly decemberben, a Hír TV műsorán mutatkozott volna be a Legyetek szeretettel!, a VAOL cikke alapján a Brenner János vértanú papról szóló nyolcrészes sorozat ehelyett a hamarosan induló Magyar Mozi TV-n kerül adásba idén márciusban. 

A forradalmat követő egyházüldözés áldozatává lett fiatal káplán, Brenner János megölésének körülményeit máig homály fedi, a sorozatbeli nyomozás bepillantást enged a kommunista hatalom restaurációjába 1956 után. A cselekmény fő szálában egy YouTuber érkezik Szentgotthárdra, aki ki akarja deríteni Brenner János haláláról az igazságot.

Jámbor Nándor a Legyetek szeretettel! forgatásán / Fotó: Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház

Brenner Jánost a Weöres Sándor Színház színésze, Jámbor Nándor formálja meg, mellette a szombathelyi és a zalaegerszegi színház több művésze szerepel a sorozatban. A Legyetek szeretettel!-t zömében eredeti helyszíneken, Szombathelyen és környékén forgatták, rendezőként Szilágyi Andor (Mansfeld) jegyzi, a gyártását 550 millió forinttal támogatta a Nemzeti Filmin­tézet.

A Media1 értesülései szerint a márciusig elinduló Magyar Mozi TV a kezdetektől napjainkig sugároz majd magyar filmeket és sorozatokat.

Fprrás: VAOL, Media1 / Címlapkép: Jámbor Nándor a sorozat forgatásán / Fotó: Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház