A Hétrétország köztiválra elmegy az idén 25 éves Mediawave Együttlét is: Kis fesztivál, nagy találkozás címmel az elmúlt évek legjobb Mediawave-filmjeit vetítik az Őrségben megrendezett fesztiválon. A filmek mellett számos remek program várja a látogatókat.

A köztivált augusztus 15-én Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs közös produkciója nyitja. Augusztus 17-én érkezik az Európa Kiadó. 18-án a „Lábmívesek” rophatják tradicionális magyar népzenére a Góbé és a Düvő zenekar mellett, de a szomszéd népek táncaival is tehetnek egy-egy próbát: ezen az estén az ausztriai Wiadawö és a horvát népzenét játszó Koprive is muzsikál.

Augusztus 20-án Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs Duó, augusztus 21-én Müller Péter Sziámi AndFriends, az utolsó estén, augusztus 22-én Go West Dupla koncert: a Neil Young Sétány után Ferenczi György és a Rackajam mutatja be a zenekar legújabb albumát, amit a műfaj mekkájában, Nashville-ben rögzítettek. Augusztus 23-án délben rántott levesre várjuk a köztivál kitartó vendégeit – á la Hamvas Béla – majd az idei programot a Makám együttes koncertje zárja.

A gyerekeknek is jut minden napra valamilyen élmény. Az egészen piciknek szól az Iciri-piciri játszóház és Góbi Rita táncelőadása, a nagyobbacskákat a Ziránó Színház és a Csavar Színház előadásai várják.

A felnőttek sem maradnak színház nélkül Hétrétországban. Falusi színjátszók mutatkoznak be a szlovén-magyar határ két oldaláról. Marosvásárhelyről végzős színinövendékek hozzák el vizsgaelőadásukat. Színházi csemegének ígérkezik Parti Nagy Lajos Ibusár című darabja a felvidéki Csavar Színház előadásában - nemkülönben Jordán Tamástól a Szókratész védőbeszéde.

A Vendégváró Nyitott Porták is újra nyitnak: egy nagyjából 40-50 kilométeres körön belül az érdeklődők az Őrségre jellemző vidéki udvarházakat, gazdaságokat látogathatnak meg; beléphetnek a kézművesek műhelyeibe, képzőművészek műtermeibe, megismerkedhetnek az állattartók, helyi termék előállítók munkájával.

A központi helyszín – a KÖZtiválPONT - az őriszentpéteri Malom Látogatóközpont lesz, ahol az udvaron a Porták Portékái helyitermék-vásár ad lehetőséget, hogy személyesen találkozhassunk a termelőkkel, megismerjük a helyi ízeket, hagyományokat.

További részletek a honlapon.