A Hétköznapi kudarcok egy nagyvárosban játszódik, ahol furcsa robbanások sorozata szakítja meg három nő egy átlagos napját. A robbanások holmi apróságként indulnak, amikre senki sem figyel igazán. Az azonosítatlan jelenség teljesen átveszi az irányítást a város fölött.

Grosan Cristina második nagyjátékfilmje nagyrészt cseh színészekkel, köztük Nora Klimešová, Beáta Kanoková, Tatjana Medvecká, valamint Kerekes Vica főszereplésével készül, operatőre Győri Márk, vágója Meller Anna.

A Hétköznapi kudarcok a Nemzeti Filmintézet, a Cseh Filmalap, a Szlovák Filmintézet, az ARTE G.E.I.E. olasz regionális filmalap, valamint az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages támogatásával valósul meg.

Grosan Cristina rendező a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készítette A legjobb dolgokon bőgni kell című első mozifilmjét, melyet szeptemberben láthat a hazai közönség. A film fanyar humorú, egyszerre bájos és melankolikus hangulatot árasztó előzetese múlt héten jött ki, ami láttán nagy reményekkel várjuk a filmet.

Hétköznapi kudarcok magyar producere Stalter Judit, aki Laokoon Filmgroup nevű gyártócégével számos sikeres filmet jegyez, köztük a Tiszta szívvelt és társproducerként az Oscar-díjas Saul fiát. Stalter már több sikeres európai koprodukción dolgozott, legutóbb a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült a Fekete pók című svájci-magyar középkori misztikus thrilleren, melyben szerepel a Nemzetközi Emmy-díjas Gera Marina.

Címlapkép: Grosan Cristina / Forrás: NFI / Fotók: Laokoon Filmgroup