A Mi Mozink hálózatához tartozó Lurdy Mozi, Eurocenter és a Vértes Center Mozi Tatabányán június 20-án, szombaton nyitja meg a kapuit a közönség előtt. Részletek a programról a hivatalos oldalon találhatóak.

A Budapest Film Zrt. mozijai jövő héten, június 25-én csütörtökön nyitnak ki újra: a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin mozi is korlátozások nélkül vetít, és nagy örömmel várja vissza közönségét. A járványhelyzet utáni első műsorhét programja június 22-én, hétfőn kerül fel az artmozi.hu-ra és a mozik honlapjára, és az internetes jegyelővét is innentől indul. A Távmozi hétfő kivételével naponta egy előadásban vetít tovább.

A Cirkó-Gejzír mozi is június 25-én, csütörtöktől várja vissza a nézőket. Elmondásuk szerint a munkatársak maszkban várják majd a közönséget, lesz kézfertőtlenítő, rendszeres fertőtlenítő takarítás, illetve a mozi légkondicionáló berendezése is kintről fújja be a friss levegőt. 

"A zárvatartás időszaka alatt a közönség folyamatosan támogatásáról biztosította a mozit, számos felajánlás érkezett a karantén ideje alatt létrehozott adományoldalon is. A mozi üzemeltetői nagyon várják az újranyitás utáni találkozást, és szeretnének köszönetet mondani a nézőknek, akik rengeteg Facebook-kommentben és üzenetben jelezték, mennyire hiányzik nekik a nagy vásznon való filmnézés élménye." – írják a közleményükben.  

Az első műsorhéten az év elején bemutatott filmeket vetítik majd: többek között a Szex és pszichoanalízis, VilágpolgárokIsten létezik, és Petrunijának hívják lesz műsoron.

A Cinema City PR és Marketing igazgatója a 24. hu-val készített interjúban július elejei nyitásról beszélt, de a konkrét dátumra még várni kell. 

Bár Budapesten kívüli, de szintén nagyon jó hír, hogy a 100 éves szegedi Belvárosi mozi is újra kinyit június 22-én, hétfőn. A több hónapon át tartó felújítási munkálatok után egy "teljesen egyedülálló, virtuális és kiterjesztett valóság élményekkel teletűzdelt Belvárosi Mozi VR Élménytár-ral" várják vissza a nézőket.

Forrás: Budapest Film Zrt., Cirkó-Gejzír
Fotó: Pozsonyi Janka (Cirkó-Gejzír mozi)