Viszonyitási alapként tavaly 800 körül volt a nevezések darabszáma. Korábban csak egyszer fordult elő Mediawave 28 éves történetében, hogy 1800 filmnél több futott be hozzájuk, nem kis nem kis feldolgozási és szelektálási problémát okozva.

A fesztivál filmes csapata idén is intenzív munkában van, hogy feldolgozza az európai szinten is hatalmas mennyiségnek mondható 4314 filmet, ami többek között Afganisztánból, Marokkóból, Ugandából, Kirgizisztánból, Peruból, Grúziából, Vietnámból és Costa Ricaból is érkezett. 

Az idei nagy érdeklődés egyik lehetséges okát a fesztivál munkatársai a nevezési rendszer modernizálásában és a korábbiaknál erőteljesebb internetes jelenlétben látják. A fesztivál idei tematikája a “Rítus”, amit a szervezők az ősi termékenységünnepek oldaláról közelítenek meg. ,,Nem árt tudnunk, hogy a jelen majálisai egy elkorcsosult szocialista sör-virsli ünnep szánalmas romjainak tekinthetők. A mi gondolataink és kísérleteink inkább az ősi termékenységünnep fel és megújítása körül forognak.” -írják.

Az online filmfesztiválról és a programról a Mediawave oldalán lehet bővebben tájékozódni.

Forrás: Mediawave