Kata (Láng Annamária) a várandós anyuka, 12 éves fiával (Varga Zétény) és férjével (Molnár Levente) él egy lakótelepen. Egyik nap arra megy haza, hogy Peti a kapuban ül a felső szomszéddal, Ferivel (Kardos Róbert), mert nincs nála lakáskulcs. Az este során egyre nyomottabban viselkedik, végül az anyjának elmondja, hogy Feri megfogdosta őt. Katának kímélnie kell magát a stressztől, és távoltartania hirtelen haragú férjét a 7. emelettől, ahol a bántalmazó lakik. Egy éjszakájuk van kitalálni, hogy mi a következő lépés. 

Láng Annamária és Molnár Levente / Forrás: Friss Hús

A rendező az Indexnek adott interjújában mesélt arról, hogy saját élményei inspirálták a film cselekményét. A Nem történt semmi főszereplője, Láng Annamária a Friss Húson elnyerte a legjobb női alakítás díját, az Országos Függetlenfilmes Fesztiválon pedig fődíjas lett Csoma Sándor munkája. Rövidfilmjében egy olyan témát dolgoz fel, amiről nem lehet eleget beszélni. Egy gyermek szexuális zaklatása után, az ő lelki egészségének megtartása mellett különösen nehéz kérdés, hogy mit tudnak tenni a bántalmazott szülei, hogyan dolgozzák fel egymás között és hogyan reagálnak a külvilág felé. Csoma Sándor kisfilmje egy szerető, de sok más problémával küszködő családot helyez szembe ezekkel a kérdésekkel.

Csoma Sándor Enyedi Ildikó mesterszakos rendezőosztályában végzett, vele és 7 osztálytársával kétrészes interjúsorozatban beszélgettünk nemrég a vizsgafilmekről, amik sosem lettek egyben bemutatva, a jelen és jövőbeli terveikről, és arról, hogy mi volt a legfontosabb, amit Enyedi Ildikótól tanultak. A beszélgetések alján Enyedi Ildikó is egyenként mesél róluk.

A rendező az idei Inkubátor 10 döntőse közé is bekerült, Magasságok és mélységek című filmtervével, Casting című munkája pedig elnyerte a legjobb kisjátékfilmnek járó Magyar Filmdíjat. 

Nem történt semmi / rövidfilm, 25 perc / 2017

Rendező: Csoma Sándor

Forgatókönyv: Csoma Sándor

Szereplők: Láng Annamária, Molnár Levente, Varga Zétény, Kardos Róbert

Producer: Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Bosnyák Miklós, Dreissiger László, Ferenczy Gábor, Muhi András

Zene: Kalotás Csaba

Operatőr: Balázs István Balázs

Vágó: Knapp Dávid

Gyártó: Inforg-M&M Film 

Borítófotó: Láng Annamária és Varga Zétény / Friss Hús